Excelde Filtreleme Nasıl Yapılır ? Excelde Filtre nedir ? Filtreleme yapma ? Filtreleme Excel ? gibi soruları soruyorsanız artık sormanıza gerek yok . Bu yazıyı okuduktan sonra artık öğreneceksiniz.
Excelde Filtreleme Nasıl Yapılır ?
Excelde filtreleme işlemi gerçekten çok basit bir işlemdir . Bu yazıyı okuduktan sonra sizlerde bizlere katılacaksanız . Excel gündelik yaşantımızda hazırladığımız raporlarda bizlere oldukça kolaylıklar sağlamaktadır. Bu kolaylıklardan yararlanmak için bazı özelliklerini bilmemiz gerekmektedir. Bu özelliklerden bir tanesi de filtreleme özelliğidir. Filtreleme yapmanın avantajları büyük aynı veriyi içeren kayıtları bir arada görmeyi sağlar. Bunu şimdi basit bir örnekle açıklayacağız.
Resimdeki il ve ilçelerden oluşan veriyi dolduralım . Filtre uygulamak için Giriş / Sırala ve Filtre Uygulayı seçelim.
- A’dan Z’ye Sırala: Alfabetik sıraya göre girilen verileri sıralar.
- Z’dan A’ya Sırala: Alfabetik sıraya göre girilen verileri tersten başlayarak sıralar.
- Özel Sırala : Özel Sıralama yapmak için kullanılır. Sıralama ölçütüne göre seçilen koşula göre A ‘dan Z’ ye ve ya Z^den A’ ya sıralama yapılarak sıralama yapılabilir.
- Filtre: Filtreleme özelliği ile girilen verilerden sadece işimize yarayanları görmemizi sağlayabiliriz. İl sütünun yanındaki aşağı oka tıklayarak sadece İstanbul ‘ u seçersek ; İstanbulda’ki ilçeleri filtrelemiş oluruz.
Yakın zamanda videolu anlatım da sizlerle olacak.
Excelde Kopyalama Seçenekleri (Ders 4) tıklayarak bir sonraki eğitim serimize geçebilirsiniz.