En iyi wordpress SEO eklentileri

En iyi wordpress SEO eklentileri konusunuda sizlere 14 tane eklenti ve ya aracı tanıtacağız.

Sıklıkla, önerdiğimiz en iyi WordPress SEO eklentileri ve araçlarının neler olduğu sorulur.

Bunun nedeni, arama motorlarının internetteki çoğu web sitesi için önemli bir trafik kaynağı olmasıdır. Web sitenizi arama motorları için optimize etmek, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza ve işinizi önemli ölçüde büyütmenize yardımcı olabilir.

Bu yazıda, kullanmanız gereken en iyi WordPress SEO eklentilerini ve araçlarını paylaşacağız. Bu araçlardan bazıları benzer işlevler sunar, bu nedenle belirli kullanım durumları için hangilerinin en iyi olduğunu da vurgulayacağız.

En iyi wordpress SEO eklentileri

SEO ipuçlarını okurken veya “en iyi ücretsiz WordPress SEO eklentilerini” ararken, size en uygun olanı bulacaksınız.

Bu, yeni başlayanlar ve teknik olmayan kullanıcılar için oldukça ezici olabilir.

Gerçek şu ki, daha yüksek arama sıralamaları elde etmek için düzinelerce en iyi SEO aracına ihtiyacınız yok.

Çoğu blog gönderisi (bizimki dahil) en popüler SEO eklentilerini paylaşacak olsa da, her aracın kullanım durumlarını anlamanız son derece önemlidir.

Örneğin, web sitenizde asla birden fazla WordPress SEO eklentisi kullanmak istemezsiniz. Hepsi Bir Arada SEO, Yoast SEO, SEOPress ve Rank Math’dan bahsedeceğiz. Eklenti çakışmasını önlemek için yalnızca birini seçmeniz gerekir.

SEMRush, Ahrefs ve diğer birkaç güçlü araçtan bahsedeceğiz, ancak benzer özelliklere sahip oldukları için ilk başladığınızda hepsine ihtiyacınız yok. İşimizde hangi araçları kullandığımızı ve her araç arasında hangi özelliklerin en iyi olduğunu paylaşacağız.

Bununla birlikte, en iyi WordPress SEO eklentileri ve araçlarından oluşan uzman seçimimize bir göz atalım.

1.All in One SEO for WordPress (AIOSEO)

WordPress için Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO)
All in One SEO for WordPress (AIOSEO)

All in One SEO for WordPress (AIOSEO) , piyasadaki en iyi WordPress SEO eklentisidir. 3 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan, karmaşık SEO jargonunu öğrenmeden arama sıralamalarını iyileştirmenize yardımcı olan en kapsamlı SEO araç takımıdır.

İşletmeniz için en iyi SEO ayarlarını seçmenize otomatik olarak yardımcı olan en kolay kurulum sihirbazıyla birlikte gelir. AIOSEO, gönderilerinizi ve sayfalarınızı optimize etmek için işlem yapılabilir bir kontrol listesiyle TruSEO sayfa içi analizini gösterir.

Sayfa içi SEO kontrol listesi, SEO başlığınızda ve açıklamalarınızda dinamik değerleri (geçerli yıl, ay, gün, özel alanlar, yazar bilgileri ve çok daha fazlası) kullanabileceğiniz akıllı bir meta etiket oluşturucu içerir. Bu, yalnızca SEO başlıklarını değiştirmek için bir gönderiyi güncellemeniz gerekmediği anlamına gelir.

Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO) dinamik meta başlığı ve açıklaması

AIOSEO ayrıca Zengin snippet şema işaretlemesi, akıllı XML site haritaları (gelişmiş kontrollerle), SEO sağlık kontrolü ve arama motorunun görünürlüğünü artırmak için diğer faydalı özelliklerle birlikte gelir.

Açık Grafik meta verilerini de eklemek için yerleşik bir sosyal medya entegrasyonu vardır. Bu, sayfalarınız Facebook, Twitter, Pinterest gibi sosyal medya sitelerinde paylaşıldığında hangi resmin veya küçük resmin gösterilmesini istediğinizi seçebileceğiniz anlamına gelir.

WordPress için Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO) sosyal medya profilleri

AIOSEO ayrıca e-Ticaret siteleri için yerleşik WooCommerce SEO araçlarıyla birlikte gelir. Buna dinamik optimizasyonlar, bireysel ürün sayfası optimizasyonları, ürün görseli SEO’su ve çevrimiçi mağazanıza daha fazla organik trafik getirmek için diğer kullanışlı özellikler gibi özellikler dahildir.

Daha fazla SEO bilgili kullanıcı için, RSS beslemeleri, Robots.txt düzenleyicisi, yerel SEO, Google Haberler site haritaları, video SEO, gelişmiş yönlendirme yöneticisi , 404 izleme, IndexNow entegrasyonu ve daha fazlasının tam kontrolünü içerir.

İşletme sahipleri için, SEO kullanıcı rolleriyle birlikte gelir, böylece web sitenizin kontrolünü devretmeden önemli SEO özelliklerine erişimi yönetebilirsiniz.

Güncelleme: Yakın zamanda AIOSEO , dahili bağlantı için oyunun kurallarını değiştiren bir Bağlantı Asistanı ekledi. Bağlantı fırsatlarını belirlemenize ve yalnızca birkaç tıklamayla dahili bağlantıları toplu olarak eklemenize yardımcı olur.

Genel olarak, Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO), piyasadaki en yeni başlayanlar için uygun ve kapsamlı WordPress SEO eklentisidir. Web sitenizde bir şeyler yapmak için birden fazla eklenti yükleme ihtiyacını ortadan kaldırır ve her tür işletme, e-ticaret, blog, haber ve diğer web siteleri için mükemmel çalışır.

2. SEMRush

SEMRush

SEMRush , piyasadaki en iyi genel SEO aracıdır. Profesyonel SEO uzmanları, pazarlamacılar, blogcular ve her büyüklükteki işletme tarafından kullanılan bu araç, trafiğinizi artırmak için kapsamlı bir araç seti sağlar.

Kolayca sıralayabileceğiniz organik anahtar kelimeler ve arama terimleri bulmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca, rekabetçi araştırma yapmanıza ve rakiplerinizin hangi anahtar kelimeler için sıralandığını ve onları nasıl yenebileceğinizi görmenize olanak tanır.

SEMRush SEO Yazma Yardımcısı aracı , odak anahtar kelimeniz için en iyi 10 sonucu geçmek için web sitenizin içeriğini geliştirmenize yardımcı olur. WordPress ile bütünleşir ve bu, daha fazla SEO dostu içerik yazmanıza yardımcı olur.

Daha fazla bilgi edinmek için web siteniz için anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağına ilişkin eksiksiz kılavuzumuza bakın .

SEMRush’u web sitelerimiz için rekabetçi zekaları ve SEO sıralama izleme özellikleri nedeniyle kullanıyoruz.

3. Google Arama Konsolu

Google Arama Konsolu

Google Search Console, web sitesi sahiplerinin sitelerinin Google arama sonuçlarındaki varlığını izlemelerine ve sürdürmelerine yardımcı olmak için Google tarafından sunulan ücretsiz bir araçtır.

Google, web sitenizdeki sayfaları tarayamadığında ve dizine ekleyemediğinde sizi uyarır. Ayrıca, bu tarama hatalarının nasıl düzeltileceğine dair faydalı ipuçları da alırsınız.

En önemlisi, web sitenizin hangi anahtar kelimeler için sıralandığını, bağlantı metinlerini, ortalama konumu, gösterimleri ve daha fazlasını gösterir. İçeriğinizi optimize ederek kolayca daha üst sıralarda yer alabileceğiniz anahtar kelimeleri bulmak için bu verileri kullanabilirsiniz. Bu anahtar kelime verilerini, yeni blog yazısı fikirleri bulmak için de kullanabilirsiniz.

İpucu: Google Seach Konsolu verilerini kullanarak WordPress yönetici alanı içindeki anahtar kelime sıralamalarınızı izlemek için MonsterInsights’ı kullanabilirsiniz .

Daha sonra bahsedeceğimiz başka bir araç olan MonsterInsights , Arama Konsolu raporlarını kolay erişim için WordPress panonuza getirmenize yardımcı olur.

4. Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO , WordPress web sitenizi arama motorları için optimize etmenize olanak tanıyan popüler bir WordPress SEO eklentisidir.

Web sitenizdeki tüm gönderilere ve sayfalara kolayca SEO başlıkları ve açıklamaları eklemenizi sağlar. Makalelerinize Açık Grafik meta verileri ve sosyal medya görüntüleri eklemek için de kullanabilirsiniz .

Yoast SEO, tüm web sitesi içeriğiniz için otomatik olarak bir XML site haritası oluşturur ve bu da arama motorlarının web sitenizi taramasını kolaylaştırır. Ayrıca, başka bir SEO eklentisi kullanıyorsanız, SEO verilerinizi kolayca içe aktarmanıza yardımcı olur.

Daha fazla ayrıntı için, WordPress’te Yoast SEO eklentisinin nasıl kurulacağı ve kurulacağıyla ilgili eksiksiz kılavuzumuza bakın .

5. Google Keyword Planner

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Keyword Planner aracı, Google’ın kendisinden kendi anahtar kelime fikirlerinizi oluşturmanıza yardımcı olur.

Gezegendeki hiç kimse, insanların ne aradığı konusunda arama devi Google’dan daha fazla bilgiye sahip değil. Bu ücretsiz araç, Google’ın reklamverenlerine ücretsiz olarak sunulmaktadır ve herkes onu kullanabilir. Ana amacı, reklam verenlere reklam kampanyaları için teklif verebilecekleri anahtar kelimeleri göstermektir.

Ayrıca reklamverenlere arama hacmi, sonuç sayısı ve zorluk seviyesi hakkında bir tahmin göstererek doğru anahtar kelimeleri seçmelerine yardımcı olur.

Bir içerik pazarlamacısı veya blog yazarı olarak, bu verileri yüksek arama hacmine, yüksek reklamveren ilgisine ve daha da önemlisi diğer tüm siteleri kolayca geride bırakabileceğiniz anahtar kelimelere sahip anahtar kelimeleri bulmak için kullanabilirsiniz.

6. Ahrefs

Ahrefler

Ahrefs , pazarlamacılar, blogcular ve işletmeler için hepsi bir arada bir SEO aracıdır. SEMRush’a popüler bir alternatiftir ve birçok benzer araç ve özellik sunar.

Anahtar kelime araştırması, rekabet analizi, geri bağlantı araştırması, anahtar kelime sıralamasını izleme ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır .

Ayrıca, belirli anahtar kelimeleri hedeflerken içeriği geliştirmenize yardımcı olan ayrıntılı bir içerik analizi aracı sunar.

Büyük bir özellik çakışması olsa da, Ahrefs’in gerçekten iyi yaptığı şey geri bağlantı analizidir. Hangi sitelerin birden fazla rakibe bağlantı verdiğini görmek için kullanabiliriz, ancak bize değil. Bu, daha fazla geri bağlantı almamıza ve daha fazla ortaklık kurmamıza yardımcı olur.

Ayrıca, daha fazla görünürlük elde etmek için bu konularda içerik oluşturabilmemiz için, birden fazla rakibimizin hangi içeriğin bizim için sıralamada yer almadığını belirlememize yardımcı olurlar.

Son olarak, Ahrefs, sıralamamızı yükseltmek için doğru içeriği birleştirmemize ve yükseltmemize yardımcı olan yinelenen içeriği ve anahtar kelime yamyamlığını daha iyi tanımlamamıza yardımcı olur.

Yukarıdaki nedenlerle, hem SEMRush hem de Ahrefs için ödeme yaparız çünkü her ikisi de belirli kullanım durumları için iyidir.

7. SEOPress

SEOPress

SEOPress , başka bir basit ama güçlü WordPress SEO eklentisidir. Meta başlık, açıklama, açık grafik desteği, resim ve içerik XML site haritaları, yönlendirmeler ve daha fazlası gibi bir SEO eklentisinden bekleyeceğiniz tüm özellikleri içerir.

Yeni başlayanlar için basit bir kurulum ve daha deneyimli kullanıcılar için gelişmiş kontroller ile birlikte gelir. Özellikler ve seçenekler açısından piyasadaki diğer en iyi WordPress SEO eklentileriyle karşılaştırılabilir.

Eklentinin ücretli sürümü, piyasadaki diğer bazı premium WordPress SEO eklentilerinden daha ucuzdur.

Not: SEOPress bir WordPress SEO eklentisidir. Unutmayın, sitenizde yalnızca bir WordPress SEO eklentisine ihtiyacınız var.

8. Rank Math

Sıra Matematik

Rank Math , web sitenizi arama motorları ve sosyal medya için optimize etmenize olanak tanıyan, hızla büyüyen, kullanıcı dostu bir WordPress SEO eklentisidir. Bir kurulum sihirbazıyla birlikte gelir ve kurulum sırasında diğer SEO eklentilerinden veri almanıza olanak tanır.

Blog gönderilerinize kolayca meta başlık, açıklama ve Açık Grafik meta verileri eklemek için kullanabilirsiniz. Eklenti ayrıca bir XML site haritası oluşturmanıza, Google Arama Konsolu’na bağlanmanıza ve kullanıcı rollerine dayalı olarak eklenti özelliklerine erişimi kontrol etmenize olanak tanır.

Not: Rank Math bir AIOSEO alternatifidir. Unutmayın, sitenizde yalnızca bir WordPress SEO eklentisine ihtiyacınız var.

9. Schema Pro

Program Pro

Schema Pro , web sitenize arama sonuçlarında öne çıkmasını sağlayan zengin snippet’ler eklemenize olanak tanır.

Zengin Snippet’ler, bir yorumun altında yıldız derecelendirmeleri, bir ürünün altında fiyatlar, açıklamanın yanında resim veya video vb. göstererek web sitenizi arama sonuçlarında öne çıkarmanıza olanak tanır.

Hepsi Bir Arada SEO (AIOSEO) gibi en iyi WordPress SEO eklentileri, web sitenize zaten yapılandırılmış zengin snippet verileri ekler. Ancak, daha fazla şema türüne ihtiyacınız varsa veya mevcut WordPress SEO eklentinizin işlevselliğini genişletmek istiyorsanız, o zaman Schema Pro gitmeniz gereken yoldur.

Schema Pro, eklenti verilerini Schema Pro alanlarıyla eşleştirerek mevcut WordPress SEO eklentinizle birlikte kullanmanıza da olanak tanır.

10. KeywordTool.io

Anahtar kelime aracı

KeywordTool.io , şu anda mevcut olan en iyi ücretsiz anahtar kelime araştırma araçlarından biridir. Bir anahtar kelime yazarak anahtar kelime fikirleri oluşturmanıza olanak tanır. Bu anahtar kelime önerileri, Google’ın otomatik önerme özelliğinden toplanmıştır. Ayrıca size Bing, YouTube, Amazon ve diğerlerinden anahtar kelime önerileri gösterir.

Bu anahtar kelime önerileri bir bilgi hazinesidir. Ayrıca, ücretli planlarına geçerek her bir anahtar kelime için arama hacmi, tıklama başına maliyet ve diğer verileri alabilirsiniz.

11. Redirection

yeniden yönlendirme

Redirection, WordPress’te SEO dostu yönlendirmeler ayarlamanıza yardımcı olur. Yönlendirmeler ayarlayarak WordPress’teki 404 hatalarını kolayca düzeltmenize yardımcı olan en kullanışlı WordPress eklentilerinden biridir.

Kırık bağlantılar sitenizin SEO’sunu etkileyebilir ve kullanıcılarınız için kötü bir deneyim yaratabilir. Bir süredir blog çalıştırıyorsanız, sitenizde zaman zaman bozuk bağlantılar olup olmadığını kontrol etmeli ve düzeltmelisiniz.

WordPress’te bozuk bağlantıları kolayca bulmanın birden çok yolu vardır. Bozuk bir bağlantı bulduğunuzda, kullanıcıları doğru bağlantıya yönlendirerek veya yanlış bağlantıyı kaldırarak düzeltmeniz gerekebilir.

12. SEOquake

SEO depremi

SEOQuake , web sitesi sahipleri için kullanışlı bir SEO aracıdır. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Safari web tarayıcıları için bir tarayıcı eklentisi olarak mevcuttur.

Herhangi bir web sitesi için SEO ile ilgili bilgiler sağlar. Bu veriler sayfa sağlığı, yaş, son güncelleme, Alexa sıralaması ve diğer birçok parametreyi içerir. SEO uzmanları tarafından en çok indirilen tarayıcı eklentilerinden biridir.

Bunun dışında, SEOquake araç çubuğu, bir anahtar kelime yazdığınızda size aynı veri arama sonuçlarını gösterebilir. Farklı anahtar kelimeler için rekabeti ölçüyorsanız, bu bilgi son derece yararlı olabilir. Hatta arama sonuçlarını CSV formatında indirebilir ve kendi excel sayfalarınızı arama verileri hazırlayabilirsiniz.

WordPress Web Sitesi Sahipleri için Bonus Eklentiler

Bu araçlar, web sitenizi SEO için optimize ederken size ek avantaj sağlar. Kendilerini SEO araçları olarak tanıtmazlar, ancak her web sitesi için gereklidir ve web sitenizin arama performansında önemli bir rol oynarlar.

13. WP Rocket

WP-Roket

Site hızı, arama sıralamalarında önemli bir faktördür. Bu nedenle , SEO’nuzu etkilemediğinden emin olmak için web sitenizin hızını ve performansını izlemeniz gerekir .

Web sitenizin hızını artırmanın en kolay yolu, önbelleğe almayı etkinleştirmektir. WP Rocket , piyasadaki en iyi WordPress önbelleğe alma eklentisidir ve herhangi bir teknik konuya dalmadan önbellekleme kurmanıza olanak tanır.

14. MonsterInsights

MonsterInsights

Birçok yeni başlayan, pazarlama kararlarını vermek için en iyi tahminlerine güvenir. Web sitenizin SEO stratejisini geliştirmek için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri kolayca elde ettiğinizde bunu yapmanız gerekmez.

MonsterInsights , WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir. Google Analytics’i WordPress’e kolayca yüklemenize olanak tanır ve WordPress kontrol panelinizde insan tarafından okunabilir raporlar gösterir.

Size kullanıcılarınızın nereden geldiğini, en iyi içeriğinizi, kullanıcıların web sitenizde ne yaptığını ve daha fazlasını söyler. Ayrıca hangi ürünlerin popüler olduğunu ve nerede müşteri kaybettiğinizi görerek e-Ticaret SEO’nuzu takip etmenizi sağlar.

En iyi wordpress SEO eklentileri yazımızı beğendiyseniz, wordpress rehberi yazımıza bakabilir.

Son Yazılar

Instagram Threads Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Threads'de profil oluşturmak için Instagram hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Instagram hesabınız yoksa bir hesap oluşturabilirsiniz. Threads'de, sahip olduğunuz her...

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir ?

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir yazımıza hoş geldiniz. Instagramın yeni kullanıma açtığı threads uygulamasını beğenmemiş olabilirsiniz.Threads uygulamasının nasıl silindiğini merak...

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır?

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Whatsapp Takip Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nedir, gibi sorulara cevap...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Sosyal Medya

212BeğenenlerBeğen
1,762TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son yazılar

Instagram Threads Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Threads'de profil oluşturmak için Instagram hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Instagram hesabınız yoksa bir hesap oluşturabilirsiniz. Threads'de, sahip olduğunuz her...

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir ?

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir yazımıza hoş geldiniz. Instagramın yeni kullanıma açtığı threads uygulamasını beğenmemiş olabilirsiniz.Threads uygulamasının nasıl silindiğini merak...

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır?

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Whatsapp Takip Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nedir, gibi sorulara cevap...

Kariyer ve Kişisel Gelişim: Başarıya Giden Yolculuk

Tabii ki! İşte "Kariyer ve Kişisel Gelişim" konusunda 1000 kelimelik bir makale: Kariyer ve Kişisel Gelişim: Başarıya Giden Yolculuk

Host Dosyası Nedir? Host Dosyası Nasıl Kullanılır?

Hosts dosyası nedir ?, bir bilgisayarın işletim sistemine ait bir dosyadır ve alan adlarını IP adresleriyle eşleştirmek için kullanılır. İnternet üzerindeki bir...