Tiktok Para Kazanma Yöntemleri

Kısa videolar oluşturulmak üzeri geliştirilen Tiktok, son senelerde oldukça popüler bir sosyal medya platformuna dönüştü ve son zamanlarda milyonlarca aktif kullanıcı sayısına erişmiş vaziyetinde. Bu vaziyette çevrimiçi para kazanmak için hayli uygun hale geldi. Peki, Tiktok para kazanma yolları nedir ? Tiktok’tan kaç para kazanılır ?Tiktok Para Kazanma Yöntemleri

Öncellikle, Tiktok üzerinden para kazanmak ve bunu en baştan başka bir deyişle sıfırdan başlamak istiyorsanız odaklanılması şart olan para değil muhtevalarınız olacaktır. Muhteva bölümü ne kadar kaliteli ve benzersiz olursa o kadar dikkat çekmeye başlarsınız. Bu da size benzersiz bir takipçi ve kitle getirecektir.

Dikkat çekmenin bir diğer yolu ise trendleri kaçırmamak. Trendlerde konsept neyse sizde oraya doğru yeni muhtevalar oluşturabilirsiniz. Tiktok’ta takipçi adalemenin en iyi yolu olarak belirtiliyor.

Ancak, Tiktok’ta belirli bir para kazanma koşulları vardır. Bu koşulları evvelce belirlenmiştir. Sözgelimi, Tiktok’ta para kazanmanın bir yolu da canlı yayınlar ancak canlı yayın açabilmek için belirli bir sınır vardır. Bu sınır 1000 ve üzeri takipçiye sahip hesaplar için açılır. Canlı yayınlardan armağan (bağış) sistemi ile para kazanabiliyorsunuz. Bu yalnızca kısa bir örnek. Dilerseniz metotlara geçelim.

Tiktok Para Kazanma Metotları

Tiktok üzerinden para kazanmanın ansızın fazla yolu var. Tabii en çok seçenek edilen ve pek çok tercih edilmeyen yollarda bunların arasında. Sizlere en çok kullanılan ve en çok kazandıran yolları listeliyor olacağız.

1- Tiktok’ta muhteva üretin.

Diğer sosyal medya platformlarına göre benzer şekilde, para kazanmanın bir yolu da, hem de en tesirli yolu dahi diyebiliriz Tiktok’a içerik üretmek. İçerik üretmede Tiktok’tan ödeme almıyorsunuz. Sadece gelen marka ve reklamlar üzerinde para kazanabilirsiniz.

Ancak, içerik üretmek yeni trendler yakalamak inanın düşünülen kadar kolay değil. Lakin yeniden de uğraşmaya değer. Yeni bir trend yaratmak size diğerlerine göre daha fazla takipçi sayısı kazandıracaktır. Bu da markaların oldukça dikkatini çekecektir.

Peki içerik üretmede ne kadar kazanıyorlar ?

Bu aslında değişken bir sual. Bir takım Tiktok muhteva üreticileri çok uçuk rakamlar kazansa da bazıları daha az kazanabiliyor. Örnek verecek olursak, Forbes raporlarına göre geçtiğimiz sene yalnızca tiktok sayesinde milyon dolar kazanan hesaplar var. Genelde ise Tiktok’a muhteva üretiyorlar.

2- Tiktok hesaplarını büyütün ve satın.

Hesap büyütmek ve satmak evet sahiden zahmetli bir işlem. Bu işlemi genelde ınstagram üzerinde çok yapılıyor. Instagram’da olduğu gibi hesap belirli bir takipçi sayısına ve etkileşimde bulunduğunda belirli bir miktara satabilirsiniz.

Ne kadar bir miktar örneğin ?

Bu tamamiyle size kalmış bir oran. Normalde hesap satın alımı yaparken en çok dikkat edilen nokta takipçi sayısı, ne kadar yükse bir sayıya erişirseniz size o kadar ödeme yapacaklardır.

Hesap büyütmenin en başında kolay olmadığını belirtmiştik fakat hesap büyütmek için bir niş alanı bulmanız gerek. Alana göre enteresan içerikler üretin hesap belirli bir düzeyden sonra sektördeki markalara satabilirsiniz. Ancak hesabın şahsi bir hesap türü olmadığından emin olun. Zira şahsi hesap türleri, markalar ve işletmeler tarafından zor kopyalanırlar. Başka bir deyişle şahsi bir hesabı satmak size zor gelebilir.

3- Bağış Toplayın.

Tiktok’ta para kazanabileceğiniz tek yer canlı yayınlardır. Canlı yayın üzerinden izleyicilerinizden bağış toplayarak Tiktok’ta para kazanabilirsiniz. Canlı yayın akışında izleyicilerinizin size göndermiş olduğu parasal değeri olan sanal armağanları kazanmanıza imkan tanır.

Bu biriken armağanları paraya çevirebiliyorsunuz ve Paypal üzerinden yada başka ödeme seçeneklerinden bizzat ödeme alabiliyorsunuz.

Ancak, Her Tiktok kullanıcısında canlı yayın özelliği açılmaz. Seçilen kullanıcılar ise belirli kriterlere göre ve programlara göre seçilir. Bu kriterle genelde şu şekilde sıralanıyor:

  • 1000 takipçi sayısı ve üstü kullanıcılar
  • Kaliteli muhteva üretenler
  • Muhtevalara alınan katılımlar, beğeni, yorum, görüntülenme oranın yüksek olması

Bu koşulları yerine getirdiğinizde canlı yayın özelliği sizde otomatik olarak açılacaktır ve gelen sanal hediyelere göre para kazanabileceksiniz.

4- Tiktok danışmanlığı yapın.

Tiktok müracaat etmeliği yapabilmeniz için ileri düzey ihtisas alanı gereklidir. Videoların, yayınların nasıl milyonlarca izlendiğini; beğenilerin ve yorumların yüksek bir seviyeye nasıl taşıyacağınız biliyorsanız. Bu bilgileri markalara ve kişilere hizmette kullanarak para kazanabilirsiniz.

Günümüzde Tiktok danışmanlığı arayan gerek dünyada gerek ülkemizde tonlarca firma ve kişiler var. Danışmanlık ile birlikte, içerik fikirleri gibi güzel, alaka çekici ve eğlenceli video fikirleriniz varsa aynı şekilde bunları da fiyat karşılığı satabilirsiniz.

Tiktok’a içerik üretiyorsanız ve belirli bir kitleye hitap ediyorsanız. Bu arada tiktok danışmanlığı yapmak size daha fazla bir kazanç sunacaktır. Kendinize öncelikle linkedin hesabı açarak başlayabilirsiniz. Firmalar, markalar, ünlüler genelde tavsiye kişiler yoksa böyle işleri linkedin’de arar.

5- Ürün satışı yapın.

Tiktok ile para kazanmanın bir diğer yolu ise ürün satışı yapmaktır. Ürün satışını işe iki şekilde yapabilirsiniz.

Kendi ürününüzü satın.

Kendi ürününüzü tiktok aracıyla reklam yaparak para kazanabilirsiniz. Markalar ve firmalara sırf bu yüzden Tiktok hesabı açabiliyorlar. Müracaat etmelik veren uzmanlar ile beraber çalışarak kendi ürünlerini satışa sunabiliyorlar.

Nedeni ise kolay, çevrimiçi müthiş bir müşteri potansiyeli var. Bunları hiçbir firma ve marka kaçırmak istemez. Mesela, makyaj ürünleri satan bir firma tiktok reklamları yayınlayarak yada makyaj konusunda içerikler üreterek bunları yayınlaması binlerce müşteriye satış yapabilir.

Satış ortaklığı (Affiliate Marketing)

Öncellikle satış ortaklığı bilmeyenler için kısa bir izah yapalım.

Satış ortaklığı: Başka firmaların ve şirketlerin ürünlerini tanıtarak belirli bir komisyon karşılığında ürünün satılmasına ve ürün üzerinden pasif gelir elde ele geçirilmesine denir.

Başka markalar ile anlaşarak bunu yapabilirsiniz. Pasif gelir ele geçirmek için en uygun yol diyebiliriz. Yine makyaj satışı yapan bir firma üzerinden gidelim. Makyaj kitlesi olan bir tiktok hesabıyla anlaşarak bu ürünün tanıtımı yapılır ve içeriğe bir irtibat ilave ederek, bu bağlantı üzerinde her satışta komisyon hissesi almış oluyorsunuz.

Ancak her iki yöntem içinde fazla bir aktif takipçi sayısına ihtiyacınız var ters halde ürünler pek fazla dikkat çekmeyecektir.

6-  İnfluencer kampanyalarını yönetin.

Bunu Instagramda yapan bir çok ajans ve kişiler yapmaktaydı. Şimdi aynı şekilde bunu Tiktok içinde yapabilirsiniz. Kampanyaları yönetmek ve üretmek aynı müracaat etmelik yapmak gibidir son derece uzmanlık ister.

İnfluencer kampanyalarını yönetmek, markaların tiktok taktikler oluşturmasına, yürütmesine ve yönetmesine yardımcı olacaktır. Burada tam olarak yapılan iş; İçerik üreticilerinin ve içerik üretme hizmetini arayan firmaların bir araya getirmek gibi aracı görevlerde bulunacaksınız.

Ancak, İnfluencer kampanyalarını yürütmek ve yönetmek diğer yöntemlere göre daha çok uğraş gerektiren bir yöntem.

7- Trafiğinizi youtube yönlendirin

Tabii olarak izlenimlerden ve görüntülemeden Tiktok üzerinden para kazanamıyorsunuz; Ancak bunu youtube üzerinde yapmanız olası. Youtube, belirli bir izlenime belirli bir miktar para ödüyor. Tiktok üzerindeki trafiğinizi Youtube yönlendirerek Youtube üzerinden para kazanmış oluyorsunuz.

Tabii, belirli bir miktar kazanabilmek için Tiktok’ta aktif bir kullanıcı kitlenizin olması gerekir.

Son Yazılar

Instagram Threads Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Threads'de profil oluşturmak için Instagram hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Instagram hesabınız yoksa bir hesap oluşturabilirsiniz. Threads'de, sahip olduğunuz her...

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir ?

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir yazımıza hoş geldiniz. Instagramın yeni kullanıma açtığı threads uygulamasını beğenmemiş olabilirsiniz.Threads uygulamasının nasıl silindiğini merak...

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır?

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Whatsapp Takip Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nedir, gibi sorulara cevap...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Sosyal Medya

212BeğenenlerBeğen
1,762TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son yazılar

Instagram Threads Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Threads'de profil oluşturmak için Instagram hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Instagram hesabınız yoksa bir hesap oluşturabilirsiniz. Threads'de, sahip olduğunuz her...

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir ?

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir yazımıza hoş geldiniz. Instagramın yeni kullanıma açtığı threads uygulamasını beğenmemiş olabilirsiniz.Threads uygulamasının nasıl silindiğini merak...

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır?

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Whatsapp Takip Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nedir, gibi sorulara cevap...

Kariyer ve Kişisel Gelişim: Başarıya Giden Yolculuk

Tabii ki! İşte "Kariyer ve Kişisel Gelişim" konusunda 1000 kelimelik bir makale: Kariyer ve Kişisel Gelişim: Başarıya Giden Yolculuk

Host Dosyası Nedir? Host Dosyası Nasıl Kullanılır?

Hosts dosyası nedir ?, bir bilgisayarın işletim sistemine ait bir dosyadır ve alan adlarını IP adresleriyle eşleştirmek için kullanılır. İnternet üzerindeki bir...