Evde kaktüs bakımı nasıl yapılır ? Evde kaktüs bakımı ? Evde kaktüs nasıl yetiştirilir ? Evde kaktüs yetiştirme ? gibi soruların cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.
Kaktüsler, her türden cesur şekiller ve güzel yeşil renk varyasyonları ile dünyadaki en sıra dışı ve zarif bitkilerden bazılarıdır. Minimalistten boho’ya ve elbette güneybatı dokunuşuna sahip her şeye kadar birçok farklı ev dekor stiline uyarlar! Kaktüsün çağrısını hissetmeyen, sergilenen tüm farklı mini kaktüs bitkilerini toplamak ve onları eve getirmek isteyen. Tabii ki bitkiler statik dekordan daha fazlasıdır ve bir kez benimsendiklerinde uygun TLC’ye ihtiyaçları vardır. Kaktüs bitkilerinin bakımı zor değildir, ancak onlar gibi biraz benzersizdir! Aşağıdaki en iyi beş ipucumuzu okuyun.
Evde kaktüs bakımı nasıl yapılır ?
Evde kaktüs bakımı nasıl yapılır ? adlı yazımız sonrasında kaktüsünüze rahatlıkla bakabileceksiniz.
1. Yer
Evde kaktüs bakımı nasıl yapılır ? en önemli maddesi budur. Kaktüs genellikle çöl iklimlerinden gelir, bu yüzden ne tür bir yeri sevdiklerini tahmin edebilirsiniz! Güneş, güneş ve daha çok güneş. Ancak dikkatli olun! Kaktüs bile yanabilir, özellikle cam bir pencerenin arkasında doğrudan güneş ışığı altındaysa, bu güneşin etkisini büyütür. Güneye bakan bir pencere idealdir. Kaktüsünüzün güneşe bakan tarafında sarı veya kahverengiye dönmeye başladığını görürseniz, farklı bir noktada soğumasına izin vermeniz gerekebilir.
2. Hidrasyon Fiksasyonu
Kaktüs bitkilerinin sulanması, birçok bitki sahibi için stresli bir fikir olmuştur. Suya ihtiyaç duyduklarını biliyoruz çünkü bitki oldukları için, ama aynı zamanda onlara çölden oldukları için onlara çok fazla su vermememiz söylendi! Gerçek şu ki, kaktüsler düzenli sulamaya ihtiyaç duyar, sadece kuraklıktan kurtulmak için özel bir yetenekleri vardır.
Kaktüslerinizin büyümesini istiyorsanız, su hayati önem taşır. Gün boyunca bolca ısı veren güneşli bir yerde, onlara her hafta su verebilirsiniz. Tek kural şudur: Sulamalar arasında toprağın kuru olduğundan emin olun. Bu, bitkinin köklerinin ve alt kenarlarının suyla tıkanmasını veya çürümesini durduracaktır.
Kış aylarında, kaktüsler bu süre zarfında daha az güneş ve daha düşük gece sıcaklıkları ile uykuda olduğundan suyu azaltabilirsiniz.
3. Toprakla Flört Et
Kaktüs bahçeleri, güzel bitkilerden oluşan bir vaha yaratmak için bir konteyner bahçesinde bir dizi farklı kaktüs türünün birlikte büyüdüğü çok popülerdir. Genellikle bu, kaktüslerin saksı değiştirilmesini gerektirir! Her zaman kalın eldivenler giymenin (veya kaktüsleri alıp tutmak için salata maşası kullanmanın) yanı sıra, yeni kapta kullandığınız toprak türünü de göz önünde bulundurmanız gerekir. Kaktüs, kendine özgü kir tadına sahiptir ve fazla H2O’nun boşaltılmasında çok etkili olması gerekir. Kaktüs toprağı torbaları birçok fidanlıkta veya çiçekçide satılır ve bunun normal saksı toprağından daha kumlu ve kayalık olduğunu göreceksiniz. Bu, suyunuzun akmasını sağlamak ve kaktüsünüzün ıslak hissetmesini önlemek için çok önemlidir.
4. Güzel Saksı Seç
O kaktüsü yeniden yerleştirmeden önce, seçtiğiniz kaba bir göz atın. Elbette, drenaj delikleri olan bir tencere en iyi çözümdür çünkü dipteki durgun su için endişelenmenize gerek yoktur. Ancak kaktüsler drenaj delikleri olmayan kaplara da ekilebilir, bu biraz daha özen demektir. Sulamalar arasında her zaman toprağın çok kuru olduğundan emin olun. Diğer bir seçenek de, kaktüslerinizi yanlışlıkla boğmadığınızdan emin olmak için kullandığınız su miktarını ölçmektir. Mevsime bağlı olarak kaktüsünüzün gelişmesi için her hafta 1/4 ila 1/2 bardak yeterlidir.
5. Düzenli Besle
Kaktüs gübreden gerçekten faydalanabilir ve sadece ihtiyaç duydukları besin maddelerine sahip özel olanlar vardır. (Dengeli bir yemek için 10-10-10 gübre başka bir iyi seçenektir.) Yaz büyüme aylarında düzenli olarak küçük dozlarda beslenmeyi tercih ettikleri için her sulamada onları hafifçe gübreleyebilirsiniz. T bitkiler dinlenmeye izin kış aylarında kapalı APER.
Artık kaktüsünüze bakma konusunda uzman olduğunuza göre, bu harika bitkilerden bazılarını sahiplenmekten korkmayın! Sevdiklerinizi seçerek ve kendi güzel ve mutlu kaktüs bahçelerinizi yaratmak için eve yeni arkadaşlar getirerek eğlenin.
Evde kaktüs bakımı nasıl yapılır ? Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? yazımıza göz atmanızı öneririz.