Yeni akıllı telefon satın alırken dikkat edilmesi gereken özellikler

<h2></h2>Yeni akıllı telefonunuzu satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken hususlar ;Mevcut telefonumu 3 yıldır kullanıyorum. Geçen süre zarfında telefonda aşınma ve yıpranma olduğundan dolayı yakın zamanda yeni bir telefon alma ihtiyacım olacağı anlamına geliyordu.

 Böylece eskisinin yerini alacak yeni bir akıllı telefon aramaya başladım. Ancak çok geçmeden mevcut seçeneklerin çok olması beni ikilemde bıraktı. Böylece, yeni bir akıllı telefon satın almadan önce dikkate alınması gereken her şeyi bu yazıda toparladım.

Benim yaşadığım zorluğu sizin yaşamamız adına bu yazıyı yazdım. Akıllı telefon alırken akıllı telefon alırken nelere dikkat etmek gerekir ? Telefon özelliklerinden neye dikkat etmeliyim? telefon alırken hangi özelliklere bakılmalı? telefon alırken taksitlendirme ? telefon almak istiyorum ne almalıyım ? gibi sorular soruyorsanız bu yazı tam ihtiyacınıza göre!

Hafıza

Telefonların iki tür belleği sahiptir. – Salt Okunur Bellek (ROM) Dahili Bellek ve Rastgele Erişimli Bellek (RAM). İşlemci ile birlikte RAM, telefonun kullanım kolaylığını ve hızını belirler. Dahili bellek ise telefonunu ana hafızasıdır. 

Tüm videolarınızı, fotoğraflarınızı, şarkılarınızı, işletim sisteminizi, uygulamalarınızı ve daha fazlasını depolamak için kullanılır. Benim gibi yoğun bir kullanıcı için 3 ila 4 GB RAM ve 64 GB hafıza amaca hizmet edebilir. Ancak bütçeniz düşük ve ya telefon ile fazla haşır neşir değil iseniz 32 GB hafıza da size yeterli gelecektir. Yine belirtmek isterim ki Google, Apple vb. gibi şirketler ücretsiz telefon hafızasına ihtiyaç duymadan depolama yapma imkanı da sunmaktalar.

Batarya

Telefonlarımızı kullanırken genellikle birden fazla uygulamayla örtüşme eğilimindeyiz. Daha güçlü pil ömrü her zaman bir avantajdır. Hafif bir kullanıcıysanız, tam gün dayanması için en az 3000 mAh pil ömrüne sahip bir telefon seçin. Eğer iş adamı ve ya yoğun bir kullanıcıysanız 4000 mAh ve üzerinde bir telefon tercih etmeniz gerekir.

Kamera

Günümüzde çoğu telefon, f / 2.0 veya daha düşük diyafram açıklığı altında en düşük 12 MP sensörlü kameralara sahiptir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil telefon üreticileri kamera sayısında giderek artıyor.3-4 kameralı telefonlar üretiliyor. Her kameraya ayrı bir özellik verildiğinden dolayı fotoğraf ve video kalitesi artıyor.  İyi piksel boyutu, otomatik odaklama, diyafram açıklığı ve ISO seviyelerinin yanı sıra daha yüksek mega pikseller iyi sonuçlar artması daha iyi fotoğraf çekimi imkanı sunacaktır. 16 MP ortalama bir kamera sizler için yeterli gelecektir. Ancak kamera benim her şeyim , fotoğraf çekmeyi çok severim diyenlerdenseniz. Çoklu kamera ve yüksek MP tavsiye etmenizde yarar var. Tabi bu durumda bütçeye bir külfet geleceğini unutmamak gerekir.

İşlemci

İşlemci, RAM ile birlikte telefonunuzun hızını ve kullanım kolaylığını belirler. Bu nedenle, daha yüksek işlem hızına sahip telefonların çok daha hızlı olması mantıklıdır. Çevrimiçi video izlemek veya oyun oynamak için çok zaman harcayan biri için daha hızlı bir işlemciyi tercih edin. Telefonla işiniz sadece konuşma ve sosyal medyada oluşuyorsa bütçenizi fazla zorlamaya gerek yok.

Görüntüle

Ekranın boyutu ve çözünürlüğü bir telefonda ilk fark ettiğiniz şeylerdir. 5.5 inç ila 6 inç veya daha fazla değişen bir ekran, tam HD veya QHD çözünürlüğü genellikle ortalama bir kullanıcı için yeterince iyidir.

Daha yüksek boyutlu telefonlar video vs izlemek için güzel olsa da özellikle erkek kullanıcıları açısından cebe sığmadığından dolayı problem oluşturabilir.

Ekranlar için olmazsa olmaz bir özelikte Gorilla Glass yani ekran çizilmelerine karşı koruyan teknolojidir. Dikkat edilmesi gereken özellikte eğer suyla ve ya tozla çok temas edilen bir ortamda bulunuyorsanız; suya ve toza dayanıklı telefonlar tercih etmenizde yarar olacaktır.

Güvenlik / Ekstra Özellikler

Parmak izi sensörleri, yüz tanıma kilidi veya göz sensörleri gibi güvenlik özellikleri, telefonunuz için en çok ihtiyaç duyulan güvenliği sağlar. Özellikle, telefonunuzda gizli dosyalarınız, belgeleriniz veya uygulamalarınız varsa, bu özellikler şifre görevi görür.

Yapı Kalitesi

Telefonlar için büyük ölçüde metal ve plastik olarak iki çeşit üretilmektedir. Yeni telefonlarda cam kaplı panellerde bulabilirsiniz, ancak telefonunuzu sık sık düşürmeye meyilliyseniz bu tür telefonları kullanmanızı önermem. Cam tabanlı telefonlar kırılabilirken, metal ve plastikten yapılmış telefonlar 2 ila 3 fitlik düşüşlere dayanabilir. Ayrıca kılıf kullandığınızda düşünülürse bu oran giderek artacaktır.

Maliyet

Yukarıda belirttiğimiz kriterler ve bütcenize bağlı olarak hareket etmenizde fayda var. İhtyicınız olmayan özellikler için yüksek bedeller ödemeye gerek yok . İhtiyacınız olanları yukarıdaki listeyi dikkate aldıktan sonra daha rahat telefon seçimi yapmış olacaksınız .

İki cihaz arasında seçim yapmak zorunda kaldığımızda epey.com sitesinden karşılaştırma yapıp özelliklileri daha iyi olanı satın alabilirsiniz ?

Alt tarafta bulunan yorum kısmından bizlere her türlü soruyu sorabilirsiniz

Son Yazılar

Instagram Threads Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Threads'de profil oluşturmak için Instagram hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Instagram hesabınız yoksa bir hesap oluşturabilirsiniz. Threads'de, sahip olduğunuz her...

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir ?

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir yazımıza hoş geldiniz. Instagramın yeni kullanıma açtığı threads uygulamasını beğenmemiş olabilirsiniz.Threads uygulamasının nasıl silindiğini merak...

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır?

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Whatsapp Takip Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nedir, gibi sorulara cevap...

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Sosyal Medya

212BeğenenlerBeğen
1,762TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

Son yazılar

Instagram Threads Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Threads'de profil oluşturmak için Instagram hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Instagram hesabınız yoksa bir hesap oluşturabilirsiniz. Threads'de, sahip olduğunuz her...

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir ?

Instagram Threads Hesabı Nasıl Silinir yazımıza hoş geldiniz. Instagramın yeni kullanıma açtığı threads uygulamasını beğenmemiş olabilirsiniz.Threads uygulamasının nasıl silindiğini merak...

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır?

Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Whatsapp Takip Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Whatsapp Takip Nasıl Yapılır,Zetlog Nedir,Zetlog Whatsapp Takip Nedir, gibi sorulara cevap...

Kariyer ve Kişisel Gelişim: Başarıya Giden Yolculuk

Tabii ki! İşte "Kariyer ve Kişisel Gelişim" konusunda 1000 kelimelik bir makale: Kariyer ve Kişisel Gelişim: Başarıya Giden Yolculuk

Host Dosyası Nedir? Host Dosyası Nasıl Kullanılır?

Hosts dosyası nedir ?, bir bilgisayarın işletim sistemine ait bir dosyadır ve alan adlarını IP adresleriyle eşleştirmek için kullanılır. İnternet üzerindeki bir...